درمان میگرن
درمان میگرن
Blog Article
راهکارهای درمان سردردهای میگرنی امروزه دغدغه بسیاری از افراد شده است، چرا که این فرایند باعث شده روی سبک زندگی افراد تاثیر بگذارد. میگرن میتواند به طور مکرر رخ دهد و ممکن است توسط برخی از عوامل مختلف در سبک زندگی ایجاد شود. دو رویکرد اصلی برای مراقبت از میگرن وجود دارد، توقف حملات میگرنی پس از شروع (درمان حاد) و پیشگیری از آنها قبل از شروع (درمان پیشگیرانه). بسیاری از افراد مبتلا به میگرن از درمانهای حاد و پیشگیرانه استفاده میکنند.
میگرن با تعدادی از روشهای درمانی مختلف قابل درمان است. داروهای میگرن میتوانند علائم میگرن را در طول دوره متوقف کنند. سایر درمانها که شامل استراتژیهای سبک زندگی، مداخلات پزشکی یا داروها میشود، برای پیشگیری از حملات میگرن مفید هستند. درمان علائم میگرن میتواند شامل مراقبتهای خانگی باشد، مانند استفاده از کیسه یخ یا اجتناب از نورهای روشن. به ندرت، مداخلات پزشکی یا تزریق برای درمان حمله میگرنی مداوم مورد نیاز است. این مقاله به ارائه راهکارهای موثر در درمان سردردهای میگرنی ( قطعی، فوری و در منزل) میپردازد.
درمان میگرن چگونه است؟
میگرن نوعی سردرد است که باعث بروز سرگیجه ، خستگی و حالت تهوع میشود. همه کسانی که میگرن را تجربه میکنند میتوانند از توجه به عوامل موثر در سبک زندگی و اجتناب از محرکها سود ببرند. برای برخی افراد، داروهای پیشگیرانه یا روشهای مداخلهای نیز میتواند مفید باشد، این بستگی به فراوانی و شدت میگرن دارد. سردردهای میگرنی باعث ضربان متوسط تا شدید میشوند.
در طول درمان میگرن ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته و به نور و صدا بسیار حساس باشید. درد میتواند به قدری شدید باشد که نتوانید کارهای روزمره خود را انجام دهید. بر اساس گزارش بنیاد میگرن آمریکا، بیش از چهار میلیون نفر به میگرن مزمن مبتلا هستند. میگرن زنان را بیشتر از مردان درگیر میکند و اغلب افرادی که به میگرن مبتلا میشوند اولین مورد را بین ۱۰ تا ۴۰ سالگی تجربه میکنند.
اگر دچار سردردهای میگرنی میشوید، ممکن است نتوانید به طور کامل از آنها پیشگیری کنید، اما میتوانید اقداماتی را انجام دهید تا کمتر دچار سردرد شوید. ابتدا محرکهای میگرن شخصی خود را مشخص کنید تا بتوانید از آنها پیشگیری یا مدیریت نمایید. برای پی بردن به محرکهای خود، توصیه میکنیم یک دفترچه یادداشت از زمان، مکان و مدت زمان بروز سردرد خود داشته باشید.
با ردیابی اینکه چه چیزی باعث میگرن شما میشود و چه چیزی به شما کمک میکند احساس بهتری داشته باشید، ممکن است بتوانید الگوها را ببینید. این درمان میتواند به شما یاد دهد که چگونه تحت استرس آرام شوید و حملات میگرنی خود را کاهش دهید.
علاوه بر اجتناب از محرکهای شخصی خود، میتوانید سعی کنید از درد میگرن جلوگیری کنید یا از راههای زیر تسکین میگرن را بیابید:
1- به طور منظم ورزش کنید. ورزشهای هوازی مانند پیاده روی، دویدن و دوچرخه سواری با کاهش حملات میگرنی مرتبط هستند.
2- یک برنامه منظم داشته باشید. اگر طبق برنامه منظمی بخوابید، غذا بخورید و ورزش کنید، ممکن است علائم میگرن کمتری را تجربه کنید.
3- استرس خود را مدیریت کنید. کاهش احساس استرس از طریق درمان میتواند کمک کننده باشد، همانطور که تکنیکهای آرامش بخشی مانند مدیتیشن میتواند تاثیرگذار باشند.
4- برای درد میگرن قاعدگی آماده شوید. زنانی که در حوالی دوره قاعدگی خود به میگرن مبتلا میشوند، میتوانند از داروهای پیشگیرانه برای کمک استفاده کنند.
5- دستگاههای پیشگیری را امتحان کنید. تحریک عصب فوق اوربیتال از طریق پوست (t-SNS) نوعی هدبند قابل حمل است. این دستگاه تکانههای الکتریکی را به عصب سه قلو میفرستد. دستگاه ممکن است باعث احساس سوزن سوزن شدن یا ماساژ شود.
6- از داروهای پیشگیرانه استفاده کنید. اینها میتوانند شامل ضد تشنجها، بتا بلوکرها، بوتاکس، مسدود کنندههای کانال کلسیم، داروهای ضد افسردگی و مهارکنندههای پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین باشند.
میگرن چگونه تشخیص داده میشود؟
تشخیص درمان میگرن به طور کلی بر اساس سابقه و معاینه بیمار است. اغلب سردردهای میگرنی توسط یک هاله ایجاد میشوند. برای بسیاری از افراد، هاله اولین علامتی است که نشان میدهد فرد دارای علائم مرتبط با میگرن است. وقتی هاله دارید چگونه است؟ بسیاری از مردم ناحیه کانونی نابینایی، افزایش حساسیت به نور، حساسیت به بوها و سر و صدا، دیدن امواج نور درخشان و زیگزاگی، حالت تهوع و گاهی بی حسی را توصیف میکنند. وقتی این علائم قبل از میگرن باشد، تشخیص میگرن به صورت میگرن همراه با اورا است.
تشخیص میگرن بیشتر در سه مرحله انجام میشود. پزشک باید سابقه سردرد و سلامت کلی شما را بداند تا تصویر واضحی به دست آورد. تشخیص میگرن معمولاً شامل معاینه، جمع آوری سابقه پزشکی و انجام سی تی اسکن یا اسکن MRI برای رد سایر شرایط است.
۱. جمع آوری سابقه پزشکی
اولین کاری که هر پزشکی انجام میدهد این است که سابقه پزشکی شما را جمع آوری کند که شامل سابقه پزشکی خانوادگی است. شما باید علائم خود را بشناسید و تا حد امکان جزئیات را به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، پزشک شما در مورد سایر شرایط سلامتی که ممکن است داشته باشید پرس و جو خواهد کرد.
پزشک شما همچنین در مورد سطح استرس، رژیم غذایی و سایر جنبههای سبک زندگی شما سؤال خواهد کرد. میگرن همچنین میتواند ژنتیکی باشد و اگر افراد دیگری در خانواده از سردردهای میگرنی رنج م برند، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید.
۲. انجام معاینه پزشکی
مرحله بعدی در تشخیص میگرن، بررسی خمیدگیها و پاسخ به احساسات است. پزشک همچنین حافظه کوتاه مدت شما را آزمایش و نبض و فشار خون شما را اندازه گیری میکند. معاینه همچنین شامل بررسی شانهها، سر و گردن شما خواهد بود.
در بیشتر موارد، سابقه پزشکی و معاینه پزشکی برای تشخیص میگرن کافی است. در موارد دیگر، پزشک شما ممکن است در مورد علت علائم مطمئن نباشد که منجر به مرحله بعدی میشود.
۳. انجام اسکن
اگر درد ناگهانی را تجربه کردید و علائم به طور کلی منعکس کننده سردرد میگرنی نیستند، پزشک ممکن است برای شناسایی علت اصلی درد، اسکن تجویز کند. اینها میتواند شامل انجام سی تی اسکن یا اسکن MRI باشد.
اسکن MRI باز برای تشخیص تومورها، عفونتها، خونریزی یا سایر ناهنجاریهای مغزی که میتوانند باعث سردرد شوند استفاده میشود.
بررسی روشهای درمان میگرن
زمانی که میگرنهای شما بسیار مکرر هستند، میتوانند به شدت بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارند. این زمانی است که درمان پزشکی برای پیشگیری از میگرن مورد نیاز است. برخی از داروها برای پیشگیری از میگرن روزانه مصرف میشوند. این درمانهای پزشکی فقط با نسخه در دسترس هستند.
1- درمان سردردهای میگرنی با داروی مسکن
برخی از داروهایی که معمولا برای پیشگیری از میگرن تجویز میشوند عبارتند از:
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد صرع
- برخی از داروهای ضد فشار خون
- استروئیدها: این درمان دارای اثر ضد التهابی قوی است، اما عوارض جانبی زیادی دارد و بنابراین، معمولا برای پیشگیری از میگرن استفاده نمیشود.
2- درمان میگرن با بوتاکس
تا به امروز، مطالعات بالینی و تحقیقاتی متعددی نشان داده است که بوتاکس یک درمان طولانی مدت ایمن و موثر برای سردردهای مزمن میگرنی است. برای اکثر افرادی که از این فرایند استفاده میکنند، درمان بوتاکس سردرد ماهانه را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. عوارض جانبی و جدی برای درمان بوتاکس برای میگرن نادر است و شایعترین عوارض جانبی آن درد در محل تزریق است.
3- درمان سردردهای میگرنی با طب سوزنی
درمان طب سوزنی یک روش درمانی جامع باستانی در چین است که برای هزاران سال برای درمان مسائل مختلف سلامتی مورد استفاده قرار گرفته است. این درمان شامل وارد کردن سوزنهای نازک در نقاط خاص طب سوزنی در بدن بوده که اعتقاد بر این است که مسیرها را تحریک و انرژی را در بدن متعادل میکند. تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی برای سردرد و میگرن میتواند یک درمان موثر باشد. در واقع، مطالعات نشان داده اند که طب سوزنی میتواند دفعات، مدت و شدت سردرد و حملات میگرنی را کاهش دهد.
4- درمان سردردهای میگرنی با تغییر سبک زندگی
رویکردهای سبک زندگی که میتوانند به پیشگیری از میگرن کمک کنند عبارتند از:
- ورزش و فعالیت بدنی کافی داشته باشید
- خواب کافی (از جمله درمان اختلالات خواب مانند آپنه خواب)
- نوشیدن کافی نوشیدنیهای فاقد کافئین برای هیدراته ماندن
- اجتناب از الکل
- اجتناب از سیگار کشیدن
- مدیریت استرس
5- درمان سردردهای میگرنی با تحریک الکتریکی مغز
درمان سردردهای میگرنی با تحریک الکتریکی مغز به وفور استفاده میشود و روند کار بدین صورت است که از پالسهای مغناطیسی برای بهبود سردرد استفاده میکنند. با استفاده از تحریک الکتریکی مغز میتوانید دردهای میگرن را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
درمان میگرن با راهکارهای خانگی فوری
خوشبختانه اکثر میگرنها را میتوان با راهکارهای خانگی فوری کاهش داد. در اینجا چند نکته بسیار مفید و درمانهای طبیعی (خانگی) وجود دارد که میتواند به شما در مقابله با حملات وحشتناک میگرن کمک کند:
- از بستههای یخ برای کاهش درد استفاده کنید
- استنشاق روغن اسطوخودوس
- از روغن نعناع استفاده کنید
- یوگا
- مصرف زنجبیل
- ماساژ درمانی مکرر انجام دهید
سخن پایانی
در مجموع درمان میگرن به کمک دارهای خانگی و گیاهی میتواند از اثرات جانبی داروها و درمانهای دیگر جلوگیری کند و در بهبود روند درمانی شما نقش بسزایی داشته باشد. مراجعه به پزشک میتواند در تشخیص سردردهای میگرنی و درمان آن تاثیرگذار باشد. پزشک با بررسی نقشه مغزی در ایستگاههای life on track میتواند به تشخیص روند بیماری کمک کند.
Report this page